onsdag 23 juni 2010

23 juni Ärrbråcks-nytt!

I'm back. Så lätt blir ni inte av med mig!
Dricker bubbelvatten och en praktisk golvfläkt (som jag fick av grannen) står på och gör tillvaron tolerabel.
Jag tog mig en glidartur i taxi till akuten imorse. Ryggan var packad med allt sånt som jag missade vid det förra kirurgiska ingreppet: dator, tfn och mp3-spelare med tillhörande sladdar, klädombyte, öronproppar, deo, bok. Till och med en liten handfläkt och batterier! Snacka om kontroll!
Innan jag gick hemifrån, bäddade jag sängen på sånt vis att det ska underlätta när man ska sätta sig upp efter en magoperation. Self-suficient woman.
Precis innan jag gick ut genom dörren, tänkte jag: man får ju hoppas att all denna förberedelse jinxar det hela på ett positivt sätt - att man helt enkelt slipper.
Akuten är ju ett sånt ställe där man vanligtvis får vänta och vänta. Men det här gick relativt fort. Jag var glad att jag inte åkte in i natt, direkt efter resan utan att jag vilade upp mig i min egen IKEA-säng.
Så.
För er som inte vet, kan man få ärrbråck efter en gammal operation. 2004 opererade jag mig på grund av en brusten blindtarm. Det har nu, år senare, blivit ett ärrbråck inuti själva kroppen. Tarmarna ligger och trycker på bråket och det är bland annat det som gör så ont.
Så idag var jag inne på koll.
Doktorn klämde och konstaterade att ärrbråcket måste åtgärdas. Alltså, ultraljud imorgon och operation inom en tre veckors period.
Det är inte akut-akut. Det blir det bara, i mitt fall, om (varning för äckel) tarmen fastnar i hålet på bukväggen.
Nu gör den det, till och ifrån (det är det som gör så ont) men emellanåt lägger sig smärtan. Och man kan fortsätta med sitt arbete.
Fast allt med lägre kapacitet.
Nu sitter jag här med fläkt & bubbel och har inte ett uns av dåligt samvete för att jag inte är därute i det fina vädret.

Inga kommentarer: