(inte min bild)
Har helt snöat in på vitkål.
Jag köper ett huvud, delar upp den i portioner (inte mer än 100 g, gärna mindre 100g/3,8 kolhydrater) och plastar in dem i små paket i kylen.
Jättefiffigt att blanda ned i köttgrytan (kokt) eller råriven, kall, tillsammans med den varma maten.
Vitkålen kan man använda istället för ris, pasta, potatis. Det är bara att byta ut den gamla vanliga husmanskostens kolhydrater mot vitkål.
Det är ganska skönt att ha färdiga portionspaket i kylen när man inte vill, har tid och lust att rota i köksregionen alltför länge.
Igår stekte jag ½ pk bacon, några champinjoner, en skvätt grädde, en klick crème fraiche, 1 tsk fransk senap, parmesan + kall, strimlade vitkål. Mums! Lite carbonara-aktigt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar