Att äta efter LCHF-principen handlar inte bara om att gå ned i vikt.
Det handlar om att äta mat som gagnar hälsan i stort.
Denna vecka i "Efter Tio" har man ägnat åt frågeställningen: "Hur farlig är den mat vi äter?"
Har missat flera avsnitt på grund av arbete men allt finns ju på nätet.
Men titta.
Det är högintressant men också en mörk historia.
Stefan "Dom kallas oss mods" Jarl har gjort en dokumentär som heter "Underkastelsen". Den tar upp problematiken runt kemikalier.
Spana in intervju här.
Vidare. En familj i Danmark la om sin kost med en mängd förbättringar som följd. Sonen blev fri från autism, astma och allergier försvann. Och de vuxna gick ned i vikt och depressioner försvann. Superintressant.
Se intervju här.
Glutamat är en smakförstärkare som finns typ i allt möjligt. Glutamat är bland många trista saker som aptitökande och stoppar upp fettförbränningen.
Man har gjort en stor undersökning där det visade sig att de som inte åt glutamat var smala och de som åt var feta.
Kort sagt: det ökar risken för Alzheimers.
Se inslag här.
Börja med att kasta ut alla snabbprodukter: tänker på pulversoppor, såser och andra småprodukter som innehåller E620-E625.
Fortsätt med att ägna mer tid och matlagning.
Typ.
I dag kastar jag buljongtärningarna jag ändå inte använder.
Slutligen: jag har länge misstänkt att typ ADHD är kopplat till maten vi äter. Tar det stopp där?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar